Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/beta.stadissa.fi/dao/TopPicksDAO.php on line 26

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/beta.stadissa.fi/dao/TopPicksDAO.php on line 62
Tekemistä ja ideoita keväälle | Stadissa.fi

BANNER2_ALT

Tekemistä ja ideoita keväälle

Keväällä 2021 Uudenmaan vapaa-ajan vietto ,on taas tiukentuvien korkonarajoitusten takia monessa suhteessa rajoitetumpaa. Tekemisen kohteiden ja aktiviteettien keksimisessä pitää käyttää luovuutta.

Luonnossa liikkumisella on tutkimusten mukaan lukemattomia positiivisia terveysvaikutuksia. Se rentouttaa kehoa ja mieltä sekä lievittää stressiä. Luonnonvarakeskuksen tutkimusten mukaan metsät ovat luonnollisesti tehokkaimpia fysiologisten ja psyykkisten vaikutusten suhteen. Kuitenkin jo kaupunkipuisto eliminoi ja poistaa stressiä erinomaisesti kaupunkiympäristöön verrattuna. Luonnossa on hyvä myös urheilla aktiivisesti omalla tasollasi. Katso vinkit treeneihin täältä.

Helsingistä löytyy paljon puistoja ja kaupunkimetsiä. Keskuspuisto ulottuu Töölöstä Haltialaan ja Vantaanjoen rannoille. Lähiluonnossa ja -metsissä retkeilyn ja ulkoilu on vapaa-ajalla ehdoton hengähdyken, pysähdyksen ja lataamisen paikka. Katso täältä 
Helsingin lähimetsät ja luontokohteet

   
Etätöissä on nyt harvinainen mahdollisuus lähteä lounastunnilla lähiluontoon akkuja lataavalle kahvihetkelle tai eväsretkelle. 

\"person

Virtuaalibaarissa voit päästä samaan tunnelmaan kuin ennen koronarajoituksia. Vieläpä turvallisesti kotisohvalta käsin. Sisäänpääsy on helppoa, eikä narikassa tarvitse jonottaa. Osallistujien tulee vain sallia videoyhteys ja mikrofoni ja baari aukeaa. Taksijonoissa ei tarvitse viettää yön viimeisiä tunteja ja rahatkin säästyvät tärkeämpään. https://digibaari.com/

Esimerkiksi Viikissä löytyy hienoja luontoppaikkoja, jossa käyskentely rentouttaa ja tuulettaa ajatuksia.  

\"\"
Viikin jättimäinen siirtolohkare.

WWF:n luontolivessä voit seurata suoria lähetyksiä kyykäärmeistä, sääksien pesältä, talvilinnuista. https://luontolive.wwf.fi/

Alppiruusupuisto
Haagassa tarjoaa kesäaikaan koko perheen retkeilyn unenomaisen kauniissa ympäristössä. Voit ottaa mukaasi kahvia termospulloon ja tehdä retkestä täydellisen. Hyvä vaihtoehto on myös nauttia itsekseen kuljeskellen vaikka napit korvilla musiikkia kuunnellen ja kierrellä kukkaloistoa ja satumetsää ihaillen.

\"\"

Korkeasaareen pääsee jälleen kesällä tervehtimään eläimiä. Korkeasaaren touhuja voi seurata myös videoina ja suorina nettilähetyksinä Korkeasaaren fb-sivuilla. Eläinreportaaseja voi katsella myös jälkeenpäin. Videot on katsottavissa täällä.

\"\"

Virtuaalisafarille voi lähteä helposti sadepäivinä ihmettelemään villieläimiä ja aavikon tunnelmaa. Puheveleita, kirahveja, elefantteja, leijonia, panttereita, antilooppeja ja muita aavikon eläimiä pääsee katselemaan läheltä ja kaukaa videoiden ja livevideoiden kautta Etelä-Afrikan kansallispuistosta andBeyondin Youtube-kanavalla.  

\"\"

Luonnontieteelisen museon Muutosta ilmassa -virtuaalinäyttely kertoo kuinka ilmasto ja meitä ympäröivät olosuhteet ovat muuttuneet vuosituhansien aikana.  

Kierros on kuvattu 360 ° -menetelmällä, joten matkan varrella voit pysähdellä ja tutustua näyttelyn yksityiskohtiin kaikkialla ympärilläsi. Infopisteitä napauttamalla saat lisätietoa näyttelyn teemoista. Tutustu lisää


Lukemattomat kirjat odottavat pääsyänsä kesälukemiseksi. Kirjastojen lainauspalvelut ovat avoinna. Inspiraatiota hyvän kirjan valintaan voi ottaa vaikka kirjastojen lainatuimmista niteistä

E-kirjoja on helpointa lukea suoraan nettiselaimessa. Silloin et tarvitse laitteellesi erillistä lukuohjelmaa etkä muita tunnuksia. Ainoastaan kirjastokortin numeron ja PIN-koodin. 
Helmet-palvelun e-kirjaston löydät täältä


Ulkoliikunta ja luonnossa urheilu 
auttaa pääsemään kesäkuntoon. Se helppoa eikä ole kiinni aikatauluista. Maiseman voit valita itse ja tehon voit säätää täysin fiilikselle ja kunnolle sopivaksi. Kaupungin kuntoratojen yhteydestä löytyy ulkotreenipaikkoja, jotka ovat avoinna kaikille. Helsingin parhaat polku- ja mäkijuoksufasiliteetit tarjoaa Hallainvuori jylhissä maisemissa Viikissä.

Kaupungin parhaat porrastreenipaikat sijaitsevat HerttoniemessäPaloheinässä ja Malminkartanon huipun yhteydessä 


\"\"

Virtuaalikulttuurin pariin pääsee netin välityksellä helposti. Maailman museoiden sisältöön voi sukeltaa Googlen Arts & Culture -osiossa, jossa yli 1200 merkittävää museota esittelee kokoelmiaan. Mukana mm. The Metropolitan Museum of Art ja The Museum of Modern Art New Yorkista, Uffizi Firenzestä,  The National Gallery Lontoosta ja Louvre Pariisista.

Suomesta löytyy mm. Kansallisgallerian museoista paljon virtuaalitarjontaa. Ateneum, Sinebrychoffin taidemuseo ja Kiasma ovat palvelussa hyvin edustettuina. Finnasta taas löytyy lähes loputtomasti historiaa, kulttuuria, kirjoja, karttoja, äänitteitä ja valokuvia kotimaisilta arkistoilta, kirjastoilta ja museoilta.

Suomen Ilmailumuseon verkkoaineistojen avulla pääsee helposti tutustumaan ilmailun historiaan ja esimerkiksi museon ilma-alusten esittelyt. Yläkoululaisten ja lukiolaisten etäopiskeluun sopii mainiosti Lentoliikenne ja ilmastonmuutos -
matkasuunnittelupeli, missä matkalaskurin avulla vertaillaan eri matkavaihtoehtojen hintaa, kestoa ja ilmastovaikutuksia. 
https://ilmailumuseo.fi/verkkoaineistot/

\"\"


https://ilmailumuseo.fi/verkkoaineistot/

Kansallisoopperan ja -baletin Stage24-palvelussa on katsottavissa uusia ja vanhempia esityksiä. Mukana mm. Prinsessa Ruusunen ja Pieni merenneito sekä muita oopperan ja baletin klassikoita. 
https://oopperabaletti.fi/stage24


\"woman


Helsingin historiallisia valokuvia voit selata helposti puhelimella tai tietokoneella Helsinkikuvia-pavelussa. Kaupunginmuseo on digitoinut tuhansia vanhoja valokuvia jotka avautuivat kaupunkilaisten vapaaseen käyttöön muutama vuosi sitten. Voit hakea kuvia sivuilta paikan, ajankohdan tai teeman mukaan.

\"\"
Kauppahalli vuonna 1890, kuva: Helsingin kaupunginmuseo

Helsingin taidemuseo HAM:in julkisiin teoksiin ja muuhun kokoelmaan pääsee nyt helposti tutustumaan myös kotoa käsin HAMin sivuilla. Yleisölle löytyy myös valmiita, omatoimisia veistosreittejä, joita voi ottaa vaikka aurinkoisen iltapäivän kävelylenkin. Voit vaikka tutustua Tove Janssonin elämänpolkua Helsingin kaduilla ja puistoissa esittelevään reittiin. 

\"\"
Tove Jansson kävi koulua nykyisen Designmuseon rakennuksessa. Hän piti pitkästä koulumatkasta Eteläsataman halki, mutta pelkäsi myöhästymistä. Koulussa hänen piirustuksilleen naurettiin. Lue lisää

Olisiko nyt tilaisuus tehdä niitä aitoja itsetehtyjä karjalanpiirakoita? Et tarvitse pääraaka-aineiksi kuin ruis- ja vehnäjauhoja, riisiä ja yhden kananmunan. Marttojen karjalanpiirakka-reseptillä onnistut lähes varmasti. Muita Marttojen leivonta- ja muita vinkkejä löydät täältä

\"\"


Hyggeily rantautui Suomeen joitain vuosia sitten ja tarkoittaa ajan viettämistä rennosti ja nautiskellen. Se voi olla itselleen tärkeän asian tekemistä kiireettömästi kotona, kävelylenkillä luonnossa tai merenrannassa tai vain hetkessä elämistä ilman suuria odotuksia tai aikatauluja. Perinteisesti kaamosaikaan kynttilät tai takkatuli tuovat tunnelmaa. Kesällä kiireetön riippumatossa loikoilu on ehkä parasta, mitä olla saattaa. 


Konmaritus on japanilaisen Marie Kondōn kehittämä järjestelymenetelmä, joka myös Suomessa suosittu harrastus. Jos et aiemmin ehtinyt kokeilla konmaritusta, on siihen kesällä erinomainen mahdollisuus. 

Perusperiaatteena konmarittamisessa on järjestellä tavaroita ja vaatteita karsien turhaa pois. Järjestellessään tulee kysyä itseltään jokaisen esineen tai vaatteen kohdalla ”tuottaako tämä esine minulle iloa?”. Mikäli vastaus on kielteinen, tulee esineestä tai vaatteesta luopua. Kondon mukaan menetelmä on saanut inspiraatiota sintolaisuudesta, jossa selkeys materian omistamisessa voi heijastaa ja edesauttaa mielen ja hengen puhtautta ja tyyneyttä.

Konmarituksessa on tärkeää, että itse suoritus on järjestelmällinen ja mietitty. Paikallinen järjestely ei vie eteenpäin vaan se pitää aloittaa teemoittain. Ensin tulee järjestellä vaatteet, sitten kirjat ja paperit, sitten muu roina ja lopuksi tunnearvoa sisältävät tavarat. Olennaisia kikkoja ovat vaatteiden kokoaminen yhteen kasaan jonka jälkeen enemmin kuin mietit mistä luopua, mietit mitkä haluat pitää ja mikä tuo sinulle iloa. Tämä tehdään niin, että otat vaatteet yksi kerrallaan käteen ja tunne mikä sinulle tulee kertoo tuoka vaate iloa vai ei. Jos ei tuo, on aika luopua siitä. Vaatetta tulee konmari-filosofian mukaan kiittää ja laittaa se kierrätyskasaan.

Toinen tehokas niksi on vaatteiden pystysuoraan viikkauksessa. Näin niitä mahtuu enemmän pieneen tilaan ja ne ovat helposti saatavissa kaapista. 

Video: Marie Kondo opettaa viikkaamaan vaatteet

\"assorted-color


Mindfullness
on keskittymistä tähän hetkeen ja tietoista olemista. Se on perinteisesti mielletty meditaatioksi, mutta on paljon muutakin. Sitä voi harrastaa luontopaikoissa, puistoissa tai kotioloissa.

Tietoisuuden harjoitteet ovat olleet tärkeä osa monia itämaisia filosofioita. Mindfullness voi olla melkeimpä mitä tahansa kurinalaisesta meditoinnista monotonisen työn, kuten siivoamisen antoisaan flowhun, joka vie ajatukset pois menneestä ja tulevasta.

Mindfullnesin on todettu olevan tie tietoisempaan ja sitä kautta onnellisempaan ja rennompaan elämään. Se tukee paitsi ihmisen mielen, myös ruumiin terveyttä mm. vastustuskykyä parantamalla. 

\"shallow

 

Ehdota kiinnostavaa paikkaa Lisää kokemuksesi
Ehdota kuvia paikkaan

Osoite

Reittiopas opastaa sinut perille. Syötä vain oma lähtöosoitteesi kenttään.

Kerro kokemuksesi paikasta. Mistä pidit tai mikä on erityisesti mainitsemisen arvoista? *

(maks. 500 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista, vain valinnainen nimimerkki)

Kuvavarmennus

Voit tällä laskutoimituksella helposti varmistaa meille (mikset myös itsellesi), ettet ole robotti.

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi tehtävä klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)

Halutessasi nosta tapahtumaasi sivuilla vapaa-aikaa suunnittelevalle yleisölle. Voit laittaa kysymyksiä sivuista tai tarjouspyynnön meille osoitteeseen: info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Tarvitseeko paikan kuvaus mielestäsi muokkausta tai lisäystä? Kirjoita muokkaus-ehdotuksesi allaolevaan kenttään.

(maks. 1000 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista)

Kuvavarmennus

Voit tällä laskutoimituksella helposti varmistaa meille (mikset myös itsellesi), ettet ole robotti.

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi tehtävä klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)

Halutessasi nosta tapahtumaasi sivuilla vapaa-aikaa suunnittelevalle yleisölle. Voit laittaa kysymyksiä sivuista tai tarjouspyynnön meille osoitteeseen: info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Ehdota kuvaa tähän paikkaan. Huomioithan, että sinulla tulee olla oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen.

(maks. 20 kuvaa ja 500 kilotavua)

Kuvavarmennus

Voit tällä laskutoimituksella helposti varmistaa meille (mikset myös itsellesi), ettet ole robotti.

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi tehtävä klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)

Halutessasi nosta tapahtumaasi sivuilla vapaa-aikaa suunnittelevalle yleisölle. Voit laittaa kysymyksiä sivuista tai tarjouspyynnön meille osoitteeseen: info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.Stadissa.fi