Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/beta.stadissa.fi/dao/TopPicksDAO.php on line 26

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/beta.stadissa.fi/dao/TopPicksDAO.php on line 62
Keskustan brunssit | Stadissa.fi

BANNER2_ALT

Keskustan brunssit

Helsingin keskustassa ja lähikulmilla brunssitarjontaa on yllin kyllin. Alla keskustan alueen brunsseja, joista varmasti löydät mieleisesi.

Brasserie Kämp, Pohjoisesplanadi 29
Luksustyylinen hieman hintavampi brunssi upealla (talvella lämmitetyllä) terassilla. Sunnuntaisin kaksi kattausta klo 12 ja 15.
Brasserie Kämp

Bellevue, Rahapajankatu 3 (Katajanokka)
Helsingin vanhin venäläinen ravintola Katajanokalla Uspenskin katedraalille nousevassa rinteessä Tove Janssonin puiston vieressä. Bellevuessa tarjoillaan zakuskapöytä joka kuukauden 
toinen lauantai. 
Bellevue


Klaus K
, Bulevardi 2-4

Sesongin mukaan vaihtuva kuukausittainen teema. Joka kuun ensimmäisenä viikonloppuna tarjolla 100% vegaaninen brunssi. Brunssi la-su klo 12-15. 
Klaus K

The Pantry, Itämerenkatu 3 (Ruoholahti) 
The Pantryn brunssit ilahduttavat kansaa tarjoamalla laadukkat alkupalat ja jälkkärit buffasta ja lämpimät pääruoat lautasannoksina. The Pantryssa panostetaan laatuun ja laadukkaisiin raaka-aineisiin. Annokset ovat maailmalta poimittuja intohimoisia elämyksia ja parhaita makuja. Brunssi joka lauantai 11-15.  
The Pantry

Dylan Marmoripiha, Keskuskatu 3
Alvar Aallon suunnittelemassa Rautatalossa sijaitseva avara kahvila tarjoaa brunssia. Lauantai- ja sunnuntaibrunssi klo 10.30-15.00. Dylanin tyyliin tarjolla laaja salaattipöytä, erilaisia lämpimiä ruokia, sekä vohveleita ja muita jälkkäreitä.
Dylan Marmoripiha

Krog Roba, Pieni Roobertinkatu 1-3 
Näyttävissä tiloissa Pikku-Roban entisessä poliisilaitoksessa toimiva Krog Roba Kaartinkaupungissa kiven heiton päässä Espalta. Runsaan herkkubrunssin yksi erikoisuus on irtokarkkibuffet. 
Krog Roba 

Moko, Perämiehenkatu 10 (Punavuori) ja Vilhovuorenkatu 11 (Sörnäinen)
Viihtyisä kahvila, jonka yhteydessä sisustuskauppa. Brunssissa huomio painottuu herkullisiin ja runsaisiin jälkiruokiin. Erikoisruokavaliot ja vegaanisuus on otettu hyvin huomioon. Lauantaibrunssi Punavuoressa ja Sörnäisissä lauantaisin.
Moko

Cafe Ursula, Ehrenströmintie 3 (Kaivopuisto)
Merenrantakahvila Ursulaan tullessa saa hyvän mielen jo kävellessä Kaivopuistossa aurinkoisessa säässä. Ursulasta saa runsasta sunnuntaibrunssia vaikka kuohuviinilasillisen kera. 
Cafe Ursula

SIS. Deli+Café Kaleva & 5kulma (Kalevankatu 4 & Pursimiehenkatu 7)
Hyvää, terveellistä ja helposti. SIS. Deli+Café tarjoilee viikonloppuisin aamiaista Kalevassa sekä 5kulmassa. Aamiaiseen kuuluu laadukkaiden syötävien kaveriksi smoothie, tee, suodatinkahvi, tuoremehut sekä viikonloppuisin myös erikoiskahvi. Vaihtoehtona tarjolla myös pelkkä puuro + suodatinkahvi viikon jokaisena päivänä. Gluteeniton ja vegaani ruokavalio huomioitu myös hyvin. 
Sis.Deli 

Ekbergin kahvila, Bulevardi 9
Yksi perinteisimmistä kaupungin kahviloista tarjoaa enemmänkin aamiaista kuin brunssia. Kattaus lauantai- ja sunnuntai-aamuisin (myös arkisin). Ekbergin perinteiset (toiminut vuodesta 1852) laadukkaista raaka-aineista omassa leipomossa valmistetut herkut ja runsas aamiaistarjonta takaavat rauhallisen ja rentouttavan viikonloppuaamun. Valikoima vaihtelee kausittain.
https://www.ekberg.fi

Kiila,alevankatu 1

Keskustassa Kalevankadun ja Mannerheimintien kulmassa tarjoaa ajoittain viikonloppubrunssia ja teemabrunsseja.
Kiila

Block by Dylan, Eteläranta 18
Etelärannassa, katetulla sisäpihalla sijaitseva Block on viihtyisä ja avara. Runsas perusbrunssi takaa sen, ettei pois ainakaan tarvitse lähteä nälkäisenä. Viikonloppuisin myös vaihtuvia teemabrunsseja. La-su klo 10:30 -16.
Block

\"\"

Restaurant Story, Vanha kauppahalli / Tripla / Kamppi 5. krs
Vanhassa kauppahallissa sekä Triplassa sijaitsevat Storyt tarjojavat aamiaista tuoreista raaka-aineista. Vanhassa kauppahallissa saa pitkälti hallin tuotteista koottua brunssia lauantaisin. Kahvi on sille varta vasten paahdettu ja paikan sisustus on saanut kansainvälistäkin huomiota. Brunssia lauantaisin ja sunnuntaisin.
Restaurant Story

Encanto Art Cafe, Maneesikatu (Kruununhaka)
Kruununhaan Maneesikadulta löytyy 
pieni taidekahvila, joka tarjoaa aamupalaa, lounasta ja laadukkaita erikoiskahveja. Kahvilassa kuukausittain vaihtuvat taidenäyttelyt, livekeikkoja ja muita kulttuuritapahtumia. 
Encanto Art Cafe 

Story Kortteli, Kamppi, Kortteli 5 krs
Kampin Storysta löytyvät muista Storyista tutut tykätyt Benedictin munat eli uppomuna paahtoleivän päällä hollandaise-kastikkeella tarjoiltuna eri twisteillä. Lisäksi perinteiset jogurtit monilla eri lisäkkeillä sekä puurot ja letut, toastit ja omeletit sekä erikoiskahvit. Storyn klassikon kermaisen lohikeiton tai vaikka burgerin saa tietysti valita myös brunssilla.
Story Kortteli

Sandro Kortteli
, Kamppi 5 krs

Koe makumatka Pohjois-Afrikkaan ja Lähi-Itään Helsingin kattojen yllä Sandro Korttelissa. Kampin brunssilla nautit lämpimien ruokien lisäksi runsaan salaattipöydän ja herkullisen jälkkäribuffetin antimista. 
Sandro

Southpark, Bulevardi 40
Koffin puistossa sijaitseva eteläkalifornialaiseen, ns. SoCal-keittiöön pohjautuva ravintola Pöydän varaaminen on suositeltavaa.
Tarjolla vaihteleva valikoima kotitekoisia tuoreita salaatteja, sekä kausittain vaihtuva teema. Kattaukset la-su klo 11 ja 13.
Southpark

La Torrefazione, Aleksanterinkatu 50
Kolme eri brunssiteemaa: saaristo, Suomi ja Eurooppa. 
https://www.latorre.fi/

La Torrefazione, Kamppi, Kortteli 5 krs
Kampin 5. kerroksen Korttelin La Torre Fazionesta saa brunssia lauantaisin klo 10-13 ja sunnuntaisin klo 10-14.
La Torre Kamppi

Levain,  Kankurinkatu 6  (Punavuori)
Punavuoressa ja Töölössä toimiva Levain on eatery-tyylinen ravintola, jonka oman leipomon kiviarinauunissa paistuu myös tuore aito hapanjuurileipä. Voit hakea uunituoreen, lämpimän leivän myös mukaan. Lauantaisin tarjolla on aamiainen koko päivän.
Levain

Green Hippo Café, Punavuorenkatu 2 
Fredan torin laidalta löytyy rento ja pieni ravintola, joka tarjoaa sunnuntaibrunssia iltaan asti. Valikoimissa erikoisuutena mm. eksoottisia banaanipannukakkuja, sekä avokaadoa monessa eri muodossa. Kesäisin mukava terassi pienellä toriaukiolla.
Green Hippo Café 

Café Engel, Aleksanterinkatu 26
Herkullisia aamiaislautasia Senaatintorin laidalla historiallisessa arkkitehtuurissa. 
http://cafeengel.fi

El Fant, Katariinankatu 3 
Kehuttu El Fantin brunssi tarjoaa piristystä viikonloppuun. Pieni kahvila on erikoistunut laadukkaisiin kahveihin ja viineihin, mutta tarjoilee myös \"raikkaita ja keveyitä makuja\", brunssin muodossa. Freesi ja ystävällinen palvelu. Brunssia sunnuntaisin klo 11, 12 ja 13. Lauantaisin minibrunssi klo 10-14. Aamiaista myös arkisaamuisin.
El Fant

Jos tältä sivulta puuttuu jokin mielestäsi hyvä keskustan brunssipaikka, vinkkaa siitä meille facebookissa tai sähköpostilla osoitteeseen info (at) stadissa.fi. 
 
---------------

Lopettaneet/tauolla/remontissa:

Hävikkiruokaravintola Loop, Lapinlahdentie 1
Suomen ensimmäinen hävikkiruokaa tarjonnut ravintola Lapinlahden entisessä sairaalassa lopetti toimintansa monien harmiksi. Hävikkiruoasta loihdittu brunssi pelasti maailmaa, jota sai myös vegaanisena versiona.

Roasberg, Mikonkatu 13
Mikonkadun tunnelmallinen pieni kahvila Roasberg tarjosi hetken myös brunssia kuohuviinilasillisella sunnuntaisin.

Lönkka, Lönnrotinkatu 11
Lönkka järjesti teemabrunsseja, kuten vappu- ja äitienpäiväbrunsseja vaihtuvin teemoin sesongin raaka-aineista.

Fazer 8th Floor, Stockmann
Fazer keskustan Stockmannin kahdeksannessa kerroksessa tarjosi skandinaavisia teemoja vuoden ympäri sesonkien mukaan. Sunnuntaisin brunssia pitkän kaavan mukaan ala carte -tyyliin. 

Cargo Coffee, Ruoholahdenranta 8 (Baanan päässä) 
Hauska konttikahvila Baanan Ruoholahden päässä. 
Aamiaiseen kuuluivat maukkaat puurot, tuoreet itse valmistetut supermehut, laadukkaat kahvit sekä teet. 

Bar Con, Kortteli (Kamppi)
Bar Con tarjoili mm. \"pohjatonta\" brunssia jossa sai nauttia skumppaa niin paljon kuin jaksaa. Conin brunssilta löytyi perinteisiä espanjalaisia herkkuja tapas-hengessä. 

Tukkutorin kala (Työpajankatu 2)
Tukkutorin portin vierestä löytyvä Kalakauppa tarjoilee merellistä brunssia lauantaisin. Koska kyseessä on kalaan vihkiytynyt ravintola ja kauppa, on brunssi luonnollisesti kalaherkkupainotteinen. Brunssia lauantaisin klo 11-16. 
Tukkutorin Kala

Sokos Hotel Torni, Yrjönkatu 26
Torni tarjosi runsasta kulinaristeille sopivaa teemoittain vaihtelevaa brunssia. 

Deli Cafe Maya, Punavuorenkatu 3
Oman leipomon leipää ja kakkuja. Itsetehtyjä makkaroita, lihapullia ja paljon erilaisia salaatteja.

Faro, Kellosaarenranta 2 (Ruoholahti)
Ruoholahden kanavan rannan Faron brunssi sisälsi runsaan salaattipöydän, maistuvia lämpimiä ruokia sekä runsaan jälkiruokapöydän herkkuineen.

Kahvila Blossom, Tehtaankatu 23 (Agricolan kirkko) 
Blossom oli yhden naisen unelma Punavuoressa, Agricolan kirkon tiloissa. 

Kuuma, Kämp Galleria, Pohjoisesplanadi 33, 2. krs 
Punavuoresta Kämp Galleriaan muuttanut urbaani olohuone tarjosi mm. chia-vanukasta, super green smoothieta sekä avocado toasteja. 

Bastardo, Kampin Kortteli 
Välimerellinen eniten italialaista lähinnä oleva Bastardo tarjosi brunssia Kampin 5. kerroksen korttelissa upeilla näkymillä. 

 

\"\"

Ravintola Perho, Mechelininkatu 7
Ravintola Perhossa tarjolla vaihtuvateemaisia brunsseja. Ravintola on alan opiskelijoiden harjoittelupaikka, joten brunssille kannattaa ottaa mukaan hitunen kärsivällisyyttä. Opiskelijat saavat ensimmäiset asiakaskokemukset sekä salissa että keittiössä. Brunssia Perhossa saa sunnuntaisin. https://www.ravintolaperho.fi

Il Birri, Fredrikinkatu 22
Panimoravintola Il Birri tarjoaa brunssia lauantaisin ja sunnuntaisin. Brunssiin kuuluu alku- ja jälkiruokapöytä, valinnainen lämmin pääruoka-annos sekä tietenkin vapaavalintainen Birrin oma olut. 

Qulma, Mariankatu 13
Pieni ravintola Mariankadulla Kruununhaassa. Brunssi sisälsi muun aamiaistarjonnan lisäksi erikoisuutena valinnaisen vitamiinishotin.

Ravintola Puro, Malminrinne 6
Puro ei tarjoile enää brunssia, mutta aamiaista saa arkisin klo 7-9.30 Kampin sähkötalon 8 kerroksessa (Fredan puolelta sisään). A. Aallon suunnittelema työpaikkaravintola. 

Fleuriste, Uudenmaankatu 13
Tunnelmallinen kahvila ja kukka-ateljee, josta brunssin saikuohuviinillä tai ilman. 

Chjoko, Liisankatu 9
Chjoko tarjosi suklaabrunsseja \"all you can eat\" periaatteella. Mukana oli myös mukana perinteisempiä suolaisia herkkuja. 

Bystro (Kaartinkaupunki)
Bystrossa herkuteltiin lauantaisin slaavilaisilla herkuilla kuten blineillä. Tila sulki remontin tieltä ja uusi Sue-Ellen avataan paikassa myöhemmin.

Primula, Laivurinkatu 10
Primula tarjoili sunnuntaibrunssia alkuperäisissä leipomotiloissaan. 

Salutorget, Pohjoisesplanadi 15
Brunssi historiallisessa 1820-luvun rakennuksessa sunnuntaisin 12-17:30.

Flada 13, Kalevankatu 13
Kalevankadun Flada tarjoili myös brunssia. Flada 13 oli saanut nimensä Stadin slangista, jossa ent. Wladimirinkatua kutsuttiin Fladaksi.

Midhill City, Citykäytävä, Kaivokatu 8
Hans Välimäen burgeriravintolassa tarjottiin brunssia à la carte -tyyliin. Sunnuntaisin brunssia tahditti dj.

Suola, Annankatu 6
Lostarin paikalle noussut Suola myytiin ja se lopetti toimintansa.

Basti\'s, Alvar Aallon katu 3 (Alman rakennuksen pääty)
Bastis on lopettanut brunssin.

Krulla, Lönnrotinkatu 13 
On lopettanut leipomo ja cateringtoimintansa. 

Seurahuone / Brasserie Le Havre, Kaivokatu 12
Ei brunssia tällä hetkellä.
Brasserie Le Havre

Aleksanteri Lounge, Albertinkatu 34
S-ryhmän brunssipaikka hotelli Aleksanterin yhteydessä. Värikäs pirteä sisustus ja S-ryhmän tasalaatuiset tarjoilut ja palvelu. 
Brunssi su 12-16.

Johto Cafe, Kampin keskus 5. krs
Johto tarjosi brunssia ja letkeää johdotonta tunnelmaa. 

KOM-ravintola, Kapteeninkatu 26
KOM-ravintolassa ei toistaiseksi tarjoilla lauantaibrunssia. 

Cafe Lasipalatsi, Lasipalatsi
Lasipalatsin brunssilla monipuolinen valikoima leipiä, erilaisia juustoja, hedelmiä ja mm. uuniperunoita täytteineen. Brunssi lauantaisin klo 11-15

Hello Darling, Iso Roobertinkatu 3-5
Pikkuinen paikka sisäpihan perällä, jonka kansainvälinen keittiö tarjoaa konstailematonta, laadukasta ja ajatuksella tehtyjä annoksia tuoreista raaka-aineista. Brunssi la-su 10-16.

Ravintola Ilma, Karjalankatu 2 A 3
Ravintola vaihtanut omistajaa. Brunssia ei ole enää valikoimissa.

Namu, Makkaratalo 3 krs
Sedun yökerhon brunssi Rautatieasemaa vastapäätä.  La ja su 12-17. 

Date + Kale, Kamppi (Kortteli, 5. krs)
Kasvis- ja vegaaniravintola on keskittynyt terveysruokiin ja tarjoaa myös brunssia samalla otteella. Tuoreita marjoja, salaattia, kaunis sisustus ja huolella mietitty esillepano annoksissa. 

Cafe Köket, Aleksanterinkatu 28
Köketin viikonloppubrunssilla paljon itse tehtyä tarjottavaa. Vaihtuvalta brunssilla voit löytää monenlaisia erikoisuuksia.

Sandro Eira, Tehtaankatu 34 D
Sandro Eirassa tarjottiin brunssia viikonloppuisin. Sandroissa painotetaan vegeä ja tehdään ruokaa innovatiivisesti sydämellä. Sandro Eira sulki ovensa toistaiseksi joulukuussa 2018.

Sis. Deli (ent. Crustum), Pursimiehenkatu 7 
Sis Delin terveellinen ja runsas aamiaisbuffet tauolla remontin tieltä. Ehdota kiinnostavaa paikkaa Lisää kokemuksesi
<a target=*_blank* href=*https://www.facebook.com/cafekoket/*>Cafe Köket</a> <a target=*_blank* href=*http://www.foodspotting.com/reviews/790202*>http://www.foodspotting.com/reviews/790202</a> <a target=*_blank* href=*http://lumolifestyle.blogspot.fi/*>http://lumolifestyle.blogspot.fi/</a> <a target=*_blank* href=*https://www.facebook.com/delicafemayahelsinki*>Deli Cafe Maya</a> <a target=*_blank* href=*http://lumolifestyle.blogspot.fi/*>Fladan herkullisen näköistä tarjontaa</a>
Ehdota kuvia paikkaan

Osoite

Rautatientori
00100 Helsinki

Reittiopas opastaa sinut perille. Syötä vain oma lähtöosoitteesi kenttään.

Kerro kokemuksesi paikasta. Mistä pidit tai mikä on erityisesti mainitsemisen arvoista? *

(maks. 500 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista, vain valinnainen nimimerkki)

Kuvavarmennus

Voit tällä laskutoimituksella helposti varmistaa meille (mikset myös itsellesi), ettet ole robotti.

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi tehtävä klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)

Halutessasi nosta tapahtumaasi sivuilla vapaa-aikaa suunnittelevalle yleisölle. Voit laittaa kysymyksiä sivuista tai tarjouspyynnön meille osoitteeseen: info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Tarvitseeko paikan kuvaus mielestäsi muokkausta tai lisäystä? Kirjoita muokkaus-ehdotuksesi allaolevaan kenttään.

(maks. 1000 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista)

Kuvavarmennus

Voit tällä laskutoimituksella helposti varmistaa meille (mikset myös itsellesi), ettet ole robotti.

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi tehtävä klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)

Halutessasi nosta tapahtumaasi sivuilla vapaa-aikaa suunnittelevalle yleisölle. Voit laittaa kysymyksiä sivuista tai tarjouspyynnön meille osoitteeseen: info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Ehdota kuvaa tähän paikkaan. Huomioithan, että sinulla tulee olla oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen.

(maks. 20 kuvaa ja 500 kilotavua)

Kuvavarmennus

Voit tällä laskutoimituksella helposti varmistaa meille (mikset myös itsellesi), ettet ole robotti.

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi tehtävä klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)

Halutessasi nosta tapahtumaasi sivuilla vapaa-aikaa suunnittelevalle yleisölle. Voit laittaa kysymyksiä sivuista tai tarjouspyynnön meille osoitteeseen: info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.Stadissa.fi