Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/beta.stadissa.fi/dao/TopPicksDAO.php on line 26

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/beta.stadissa.fi/dao/TopPicksDAO.php on line 62
Terassi Helsinki - Stadin terassit ja terassiopas | Stadissa.fi

BANNER2_ALT

Terassi Helsinki - Stadin terassit ja terassiopas

Kun aurinko hivelee hipiää, suuntaa silloin moni kohti Helsingin lähes loputonta terassitarjontaa.

Korona-aikana kaupungin terassilinjaukset ovat ottaneet evoluutiossa jättihyppäyksiä. Enimmäisaukioloaika vakinaistetaan koronatilanteen salliessa klo 23 asti ja kesällä 2021 toimenpidelupia kevyille terasseille ei enää tarvita ja parkkiruutujen käyttö terassitoiminnassa mahdollistuu. (ks. Kaupungin terassiohje ravintoloille).

\"\"
Konepajan The Dome -kupla on näyttävä terassidekoraatio. Terassi jouduttiin kuitenkin purkamaan epäkäytännöllisyyden ja kuumuuden takia.

Kesän 2020 puhutuin terassihitti oli Senaatintorille rakennettu suurterassi. Vastaava toriterassi avautuu myös kesällä 2021, tällä kertaa Kasarmitorille. 

Alla on esitelty viihtyisiä terasseja eri puolilta kaupunkia, joissa voit nauttia auringosta ja ladata akkuja.

KESKUSTA


Døck
, Jan Mayen / Halkolaituri
Katuruokaa ja cocktaileja tyylikkäästi vanhan puukuunarin kannella.

Mahdollisuus nauttia juomia ja särvintä myös ruumassa kannen alla. Klo 17 jälkeen ikäraja 18 vuotta, koko laiva on anniskelualuetta. Värikkään historian omaava laiva on jo sinällään upea kokemus.

\"\"

\"\"
Halkolaiturin Døckin grillissä kypsyvät herkut.

 

Kasarmitorin kesäterassi (Senaatintori)
Kaupungin suuri terassialue nousee tänä kesänä historialliselle Kasarmitorille. Suurterassilla pääsee nauttimaan torille valittujen ravintoloiden tarjonnasta kaupunkipuutarhamaisessa tunnelmassa. (avautuu 12.6.2021)
Paistaa: aamusta iltaan

\"\"
Kuva: Camilla Bloom, Kasarmitorin kesä 

Allas Sea Poolin terassi, Katajanokanlaituri 2

Altaan massiivinen kattoterassi tarjoaa purtvaa ja juomia sekä maisemat Eteläsatamaan, Kauppatosille ja historialliseen keskustaan. Halutessasi voit pulahtaa uimalan puolella lämpimään (+27) tai viileämpään veteen.
Paistaa: hyvin

\"\"
Kuva: omarelmrabt

Pastis
, Pieni Roobertinkatu 2
Pikkuroballa parasta on vierailla iltapäivällä tai alkuillalla afterworkin aikaan. Terassilla tilattavissa Pastiksen koko lista. Lounaalla valikoima hieman pienempi kuin illalla. Maut tulevat Ranskasta ja pyrimme käyttämään kauden raaka-aineita aina menussamme.
Paistaa: parhaiten iltapäivästä alkuiltaan eli täydellinen paikka töiden jälkeiselle herkuttelulle

\"\"


SkyWheel Helsinki
, Katajanokanlaituri 2
Altaan vieressä tunnelmallinen SkyWheelin terassi, jossa juomien hinnat reilusti huokeammat kuin alueella muuten. Tuulelta suojaisalle terassille paistaa kuitenkin hyvin ja aurinko hellii koko illan.
Paistaa: hyvin

\"\"

Teerenpeli
, Keskuskatu
Papa Giovannin paikalle tullut Teerenpeli ja samoissa tiloissa toimiva ravintola Taivaanranta mahdollistavat hyvien olutvalikoimien lisäksi vatsan täytettä terassimenun puitteissa. 
Paistaa: iltapainotteisesti

La Famiglia
, Keskuskatu 
Keskeisellä sijainnilla Stockmannin vieressä oleva terassi on mukava levähdyspaikka shoppailun lomassa. 
Paistaa: iltapainotteisesti

Más Rooftop Bar
, Simonkatu 9

Narinkkatorin kulmalla hotelli Scandic Simonkentän kahdeksannessa kerroksesta löytyy kattoterassi hulppeilla näkymillä kolmeen ilmansuuntaan. Terassilta ytimeen, Ullanlinnan kattojen ylle sekä Jätkäsareen päin avautuvista maisemista voi nauttia myös isolla kaukoputkella sekä baaritiskiltä lainattavilla kiikareilla.  
Katetulla ja lämmitetyllä terassilla viihtyy säällä kuin säällä.
Paistaa: iltapäivä ja ilta

\"\"
Kuva: minna_rossinen

Kappeli, Eteläesplanadi 1
-Kappelin terassi on yksi Helsingin suurimmista ja vanhimmista. Varsinkin turistien suosiossa olevalta terassilta voi seurata Espan vilinää tai Espan lavan livemusiikkia. 
Paistaa: aamupäivästä iltaan

Santa Fé
, Aleksanterinkatu 15 

Santa Fé:n, Grande Grill:in ja Pizzeria & Spagetteria Morrison\'s:in yhteinen kesäterassi. Terassilla voi nauttia kolmen eri keittiön ruoista, juomista. Terassi on katettu.
Paistaa: Ei paista

Keskustakirjasto Oodin lippaKansalaistori
Keskustakirjaston lipan päälle kannattaa lähteä nauttimaan kesäpäivistä. Voit ottaa sisältä kirjan kainaloon, omat eväät ja nauttia ainutlaatuisesta lukuhetkestä huikaisevissa maisemissa. 
Paistaa: keskipäivästä eteenpäin iltaan asti

Stone\'s, Keskuskatu
Keskuskadun kävelykadun Stones tarjoaa terassillaan eteläeurooppalaista tunnelmaa.
Paistaa: keskipäivällä

Stockmann Roof, Stockmann 8 krrs
Stockan uudelta terassilta näkee kohti Esplanadin puistoa ja Svenska Teaternia. Toisessa suunnassa näkyy Johanneksenkirkko.

Paistaa: alkuilta

Oleary’s Bakers, Mannerheimintie 12
-Stockmannia vastapäätä, Helsingin ytimessä. Useita terasseja saman katon alla. 2. kerroksessa sisäpihalle avautuva alkuillan viihtyisä parveketerassi. Viereisessä BK:ssa voi piipahtaa, jos nälkä yllättää.
Paistaa: Iltapäivään asti

ML/Relandersgrund, Majakka / Ravintolalaiva, Meritullintori
Uspenskin katedraalin juuren ravintola Sipulia vastapäätä Kruunuhaan puolella laiturissa majaileva perinteinen majakkalaiva, jossa tilava laivatunnelmaa tarjoava terassi. 
Paistaa: aamupäivästä iltaan 

Musiikkitalon terassi, Mannerheimintie 13
-Uudempi tulokas Helsingin terassikartalle. Voit nauttia elegantista terassitunnelmasta ja ihailla töölönlahden toimistomiljöötä. Kannattaa poiketa Baanalta fillarireissun yhteydessä tai Kiasmassa käynnin lomassa.
Paistaa: aamusta iltaan

Hemingway’s Bar & Café
, Mikonkatu 8

-Mikonkadun ja Ateneuminkujan risteyksessä mukava terassi, jossa voi leppoisasti hengähtää vilkkaan kaupunkivilinän keskellä.

Teatteri, Pohjoisesplanadi 2
-Iso terassi Espan puistossa, joka usein on täynnä.

Paistaa: Alkuiltaan asti, jonka jälkeen voi siirtyä viereisille terasseille nauttimaan ilta-auringosta. Illan voi aloittaa suositusta Teatterin salaattibaarista.

Masu Asian Bistro & Bar, Eteläesplanadi 22 
Masu on Hans Välimäen luotsaama rento aasialaistyyppinen ravintola Espalla entisen Vespan paikalla. Espan terassilla on perinteisesti viihdytty pitkälle iltaan kuplivan juoman äärellä.
Paistaa: ilta-aurinko hellii asiakkaita. 

Vltava
, Elielinaukio 2

-Vanhan jugend-rakennuksen tšekkiläinen ravintola tarjoaa aurinkoisen terassin junaa odotteleville ja lisärastin töistä kotiin suuntaaville.
Paistaa: alkuiltaan asti

Strindberg, Pohjoisesplanadi 33
- Strindberg on kategorisesti ajatellen parempiosaisten kaupunkilaisten sekä turistien suosiossa. Terassin vakiokalustoon on vuosikymmenten ajan kuulunut myös kokoomuspoliitikko Ben ”Zysse” Zyskovich.
Paistaa: aurinko hellii aamupäivästä iltaan asti.

Pub Ludvig, Ludviginkatu 1

Ludvigin terassi on Korkeavuorenkadun ja Ludviginkadun kulmaan vuonna 1885 valmistuneen K.A. Wreden suunnitteleman upean uusrenessanssirakennuksen sisäpihalla. Tunnelmallinen sisäpiha ja pubi, tarjoaa laadukkaan olutvalikoiman, mielenkiintoisia viinejä ja herkullista pubiruokaa myöhään yöhön.
Erikoista: tunnelmallinen vanha 1800-luvun lopun sisäpiha


Grotesk, Ludviginkatu 10
-Viihtyisä terassikeidas Erottajankadun sisäpihalla. Laadukkaita drinkkejä mutkattomassa sisäpihamiljöössä.

Paistaa: Vaikkei paista, ei haittaa.

Tornin Ateljee Bar
, Yrjönkatu 26

- Tornin terassi kaupungin kattojen yllä on usein täysi, mutta jos sattuu pöydän saamaan, on paikka käynnin arvoinen. Kun ollaan korkealla, juomahinnatkin ovat keskustan korkeimpia. Bonuksena maisemavessat isoilla ikkunoilla, jossa voi myös pissata Helsingin kattojen yllä.
Paistaa: aamusta iltaan

Loiste, Kaivokatu 3
-Loisteen terassilta Sokos-tavaratalon katolta avautuu Stadin kaupunkisiluetti. Erityisesti ilta-aurinko on upea laskiessaan Kampin taakse.
Paistaa: koko päivän 

La Torrefazione, Lasipalatsin aukio
Lasipalatsin aukion pohjoislaidan terassi tarjoaa laadukasta kahvia ja hiiligrillin herkkuja. Normaalin kesäjuomatarjonnan lisäksi. Sisällä lounasta, kuten salaatteja, joita pääsee kauniilla säällä nauttimaan myös terassille. 
Paistaa: iltaan saakka

\"\"

Lasipalatsi Laituri, Lasipalatsin aukio
Cafe Lasipalatsin terassia hallitseva kuumaisema kerää ihmisiä lämpiminä kesäpäivinä kraatereiden reunalle istuskelemaan. Lasipalatsin terassilla voi ruokailla ja nauttia hilpeästä tunnelmasta kesäjuomia nautiskellen.
Paistaa: iltapäivästä iltaan
Katettu sateella:on

\"\"

ETELÄ-HELSINKI

Birgitta Hernesaari, Hernesaarenranta
- Iso terassi ja laadukas paikka, jossa kelpaa viettää päivää viihtyisässä miljöössä hyvän ruoan ja juoman ääressä. Erikoisuutena hiiligrillistä tulevat burgerit.
Paistaa: koko päivän

Cafe Ursula
, Kaivopuiston ranta

-Upea rantakahvila Kaivarin rannassa. Turistien suosima terassikahvila, joten älä ihmettele, jos sinua puhutellaan englanniksi.
Paistaa: lähes koko päivän

Hernesaaren rantaHernesaarenranta 6 (Hernesaari)
-Rytinällä kaupungin kuumimmaksi bileterassiksi noussut Sedun isolla kädellä pystyttämä kompleksi. \"Hernarissa\" pääsee eksoottiseen tunnelmaan aurinkotuolien, palmujen ja karnevaalihengen tuodessa tunnelmaa.
Paistaa: aina kun pilvet eivät häiritse


Hietalahden kauppahalli
-Hietsun torin kupeessa suosittu terassi, josta saa kahvilatuotteita, viinejä, samppanjaa ja muuta. Samalla reissulla voi tehdä ostoksia Hietsun hallissa ja käydä viereisellä kirppiksellä tekemässä löytöjä.
Paistaa: Hyvin

Löyly (Hernesaari)
-Hernesaaresta löytyy julkkisnäyttelijä Jasper Pääkkösen ja Antero Vartian rakennuttama designsauna, jonka sauna, mutta myös terassi vetää vertoja mille tahansa Helsingin nähtävyydelle. Terassia riittää useassa tasossa veden lähellä sekä katolla, josta ehkä kaupungin hienoimmat merinäkymät. Lähes 2000 neliön terassilla voi nauttia juoman lisäksi mm. Jasperin lohikeittoa ja hampurilaisia.
Paistaa: lähes aina

\"\" 

Ravintola Sea Horse, Vuorimiehenpuistikko (Ullanlinna)
-Vuonna 1934 perustetun legendaarisen Sea Horsen eli ”Sikalan” (Kapteeninkatu 11) terassi sijaitsee tavallisuudesta poiketen erillään varsinaisesta ravintolasta - puistikon keskellä. Asiakkaita palvelee lippakioski-tyyppinen
tarjoilupiste. Voit bongata täällä Andy McCoyn.
Paistaa: iltapäivästä iltaan

Cafe Carusel
, Merisatamanranta 10 (Kaivopuisto)

-Vaikka pyöreän rantakahvilan merenpuoleinen terassi on kesäisin tupaten täynnä, löytyy usein pöytä etsivälle. Viereiseltä laiturilta lähtevät lautat Pihlajasaareen.
Paistaa: lähes koko päivän

Skiffer, Liuskaluoto (Kaivopuisto)
-Kaivopuiston edustan Liuskaluodolla pääset nauttimaan merellisestä ilmastosta Skifferin tunnelmallisella terassilla. Yhteysalus Skifferiin lähtee Merisataman rannasta Skifferiä vastapäätä, Café Caruselin ja Kompassin puolesta välistä kesäisin. Skiffer on avoinna kesäkaudella vapusta aina elokuun loppuun saakka päivittäin ja syyskuussa säävarauksella.  

Kaivohuone, Kaivopuisto
-Suuri puistoterassi, jossa meno kiihtyy iltaa kohti. 

Paistaa: päivästä myöhäiseen iltaan

Upseerikerho, Isosaari
Sotilassaaresta virkistyskäyttöön muutetun Isosaaren Upseerikerhon 100-paikkainen terassi on Helsingin eteläisin keidas. Siellä voit syödä tai nauttia juomista ja kirjaimellisesti merellisestä tunnelmasta. Sisätiloissa voi nauttia puutakan tunnelmasta tai pelata asiaankuuluvasti erän biljardia. Lauttaliikenne Kauppatorilta ti-su.
Paistaa: merellä paistaa aina

Mattolaituri, Ehrenströmintie 3 A (Kaivari)
-Kaivopuiston rannan terassikahvila, jossa bonuksena kattoterassi. Historiallisten mattolaitureiden viereen pystytetty ravintola ja kesäiltojen kestosuosikki upealla paikalla Kaivarin rannassa. Viereisillä uivilla mattolaitureilla voi myös nauttia auringosta ja nauttia eväitä omassa rauhassa.
Paistaa: aamusta iltaan

Skiffer Viiskulma, Laivurinkatu 10 (Viiskulma)
-Viihtyisä entinen Primulan terassi Viiskulmassa. Terassilta hyvä bongailla Viiskulman katujen elämää.
Paistaa: iltapäivään

Kauppatorin Laituri
, Vanhan kauppahallin vieressä
Kauppatorin Laituri meren rannalla Wanhan Kauppahallin vieressä sijaitseva aurinkoinen kohtaamispaikka. Avoinna ma-la säävarauksella.
Paistaa: hyvin
 

KALLIO ja POHJOINEN KANTAKAUPUNKI

Terassilaiva Katarina
Sompasaarenlaituri, Kalasatatama 
Kalasataman rantaan Mustikkamaan kupeessa terassin ja ilmaisristeilyjä tarjoava (ke-la)laiva lähtee tunnin ilmaisristeilylle klo 19:30. Terassi on auki säävarauksella.
Paistsaa: hyvin, myös varjoisa sisätila 

\"\"

CoolHead Brew
, Viikki Gardenia (Koetilantie 1)
Entinen tyhjillään ollut trooppinen puutarha muuttui artesaanioluiden panimoravintolaksi ja terassiksi. Voit ostaa mukaan tai maistella hapanoluita paikanpäällä. 
Paistaa: koko päivän

Oljenkorsi
, Intiankatu 18
Kesäiltojen suosikki Toukolan, Arabian ja Kumpulan asukkaiden kesuudessa. Ilta-aurinko lämmittää mukavasti ja kerää idyllisen 1926 rakennetun Elannon vanhan maitokaupan idyllisen rakennuksen länsiseinustalla.
Paistaa: Iltapäivä-ilta

Naughty BRGR
, Sturenkatu 21
Entinen suojeltu huoltamorakennus on näyttävä ja sen on ottanut haltuun tv:stäkin tuttu Akseli Herlevi, joka tarjoilee burgereita ja kylmää juotavaa arkkitehtoonisesti näyttävän funkkishuoltamon pihapiirissä.
Paistaa: aurinko hivelee lähes koko päivän, myös lempeä ilta-aurinko

M/S Maria
, Sompasaarenlaituri 3
Palveleva ja rakastettu Hakaniemenrannan ravintolalaiva sai uuden kodin Kalasataman Sompasaarenrannasta. Paljon asiakaspaikkoja, sekä ulkona auringossa, että sateen sattuessa sisällä laivassa.
Pasitaa: Koko päivän

\"\"
M/S Marian terassilta avautuu Suvilahti, Kalastamama ja Hanasaaren voimalaitos.

Sörkan Riviera
, Sörnäisten rantatie
Sörnäisten rantaan on noussut terassikeidas, josta voi tuntea paitsi historiallisen teollisuuskaupungin tunnelman, myös ihailla Helsingin omaleimaista ja kiehtovaa rantamaisemaa. Voit päästää irti ja hengähtää täällä näyttävissä puitteissa. 
Paistaa: aamusta iltaan

\"\"

Ravintolalaiva Merikerho
, Sörnäisten rantatie
Sörnäisten rantabulevardin varrelta löytyy myös rantaan parkkeerattu vanha rahtilaiva. Se toimii ravintolana, aurinkoterassina ja klubitilana. Lasipalatsi Mbarin perustajan uudelta projektilta odotetaan paljon. 
Paistaa: aamusta iltaan

The Train Factory Food & Libations, Konepajanraitti
Näyttävän The Dome -kuplan avulla löytää Konepajan terassin, jossa paitsi luonnollisesti monipuolisesti juomia, myös katuruokaa. Avoinna päivittäin säävarauksella klo 13 alkaen. Tila ei terassilta heti lopu, sillä sieltä löytyy jopa 1000 asiakaspaikkaa. Sateen sattuessa voi vaikka siirtyä pelaamaan biljardia viereiseen Corona Baariin.
Paistaa: hyvin

\"\"
Konepajan terassin kruunaa näyttävä The Dome.

Juttutupa
, Säästöpankinranta 6

-Perinteikäs terassi Säästöpankinrannassa, jossa voi törmätä demareihin ja wannabe-demareihin.
Paistaa: Iltapäivästä iltaan

Kafé Koma
, Tokoinranta
Tokoinrannan Kafe Koma on tapahtumallinen ravintola Tokoinrannassa (ent. Piritta ja Il Gabbiano). Aurinkoterassilla \"Kallion rannassa\" on mukavat näkymät rantapuistoon ja Eläintarhanlahdelle.
Paistaa: aamusta alkuiltaan

\"\"
Koman terassilta avautuu Tokoinranta. Kuva: Kafé Koma


Ravintola Koskenranta
, Vanhankaupunginkoski
Historiallisella paikalla Vanhankaupunginkosken itähaaran vieressä aurinkoinen terassi. Voit kuunnella kosken solinaa samalla kun nautit kesätunnelmasta. Terassilla saa ruokaa ja juomaa.
Paistaa: aamupäivästä iltaan

Siltanen
, Hämeentie 13

-Viihtyisässä katveessa aitojen takana aivan Hämeentien vieressä.
Paistaa: lähes aamusta iltaan.

Iltakoulu
, Vaasankatu 5

-Rento terassi Vaasankadun alkupäässä. Ilta-aurinko paistelee mukavasti ainakin hetken.
Paistaa: keskipäivästä pitkälle iltaan

Roskapankki, Helsinginkatu 20
Legendaarinen Kallion kadunmiesten terassi, joka uhkaa keskiluokkaistua vuosi vuodelta enemmän.
Paistaa: iltapäivästä iltaan

Majava Baari, Porthaninkatu 9 
Koruton mutta välitön Kallion baari, jonka terassilla on porukkaa satoi tai paistoi. Omaleimaiset terassisomistukset herättävät ihastusta varsinkin turistien keskuudessa.
Paistaa: iltapäiväpainotteisesti

TÖÖLÖ

Kulttuuritehdas Korjaamo, Töölönkatu 51
-Livemusiikkia, kulttuuria ja kansainvälistä tunnelmaa tarjoava Korjaamo on viihtyisä sisäpihaterassi Taka-Töölössä.
Paistaa: aaumusta iltaan

\"\"
Kuva: City

Olympiastadionin terassi

Historialliselle 100 metrin kalkkiviivoilla. Pääset nauttimaan remontoidun stadionin historiallisesta ja energisestä fiiliksestä aitiopakalla.
Paistaa: aamusta iltapäivään

\"\"

Pinehill, Mäntymäentie
Töölössä, kisahallin parkkipaikan laidalla Ravintola Olympixin ja homobaari Freedomin perintöä heterolinjalla jatkava ravintola. dj-musaa ja livetapahtumia. 
Paistaa: päivästä iltaan

Ravintola Töölönranta,
Töölönranta tarjoaa hienostunutta tunnelmaa upeassa Töölönlahden ympäristössä. 
Paistaa: aamusta alkuiltaan

Mestaritalli, Merikannontie 2
Legendaarinen terassiravintola, joka sijaitsee Pohjoisen-Hesperiankadun päässä Merikannontiellä. Myös Hietsun uimaranta on lähellä, jossa on hyvä pulahtaa kuumana päivänä ennen terassitunnelmasta nauttimista. 
Paistaa: lähes aamusta iltaan

Meritalli
, Merikannontie 2

-Mestaritallin ”pikkuveli” käytännössä meren päällä. Esteetön näköala ja puitteet auttavat tuntemaan, että olet lauttamatkalla Helsingin saaristossa. 
Paistaa: lähes aamusta iltaan

Elite, Eteläinen Hesperiankatu 22

-Perinteisen töölöläisravintolan suurella terassilla on seestynyt tunnelma. Asiakaskunta on usein varttuneempaa ja vähemmän riehuvaista sorttia.
Paistaa: iltapäivästä iltaan

Storyville, Museokatu 8
-Jazz-terassi, jossa usein livemusiikkia. Terassilla viihtyy erityisesti jazz-diggareita ja silmäätekeviä asiakkaita, kuten kansanedustajia.
Paistaa:  iltapäivästä alkuiltaan ja loppuillasta


LÄNSI- ja ITÄ-HELSINKI

Hemingway’s Bar & Cafe
, Hietalahdenranta 11

- Hietalahdentorin laidalla oleva viihtyisä ja välitön terassi. Sopii esim. viikonloppuna Hietsun kirppiksellä käynnin jälkeen piipahtaa lasilliselle tai syömään.
Paistaa: aamupäivästä iltaan
 
Palma de Pyy, Laajasalo
Pienessä Pyysaaressa löytyy merenrantaterassi, jota erityisesti pursiseuralaiset suosivat, mutta myös muut paikalle löytävät asiakkaat. Näkymät ja ravintolan historia tekevät vaikutuksen karuimpaankin merikarhuun. Tullisaaressa sijaitseva Palma de Pyy on vierailun arvoinen terassi.
Paistaa: Koko päivän

\"\"

Cafe Torpanranta
, Munkkiniemenranta 2

- Munkkiniemenrannassa rauhallisella ja hienolla rantapaikalla sijaitseva terassikahvila ja -ravintola.
Paistaa: ilta-aurinko

Svenkka, Puotilantie 7 (Puotilan kartano)
Puotilan Kartanon tunnelmallisen pihapiirin vanha Pehtoorin Pytinki on täynnä elämää. Aurinkoinen terassi ja ainutlaatuiset sisätilat kutsuvat viihtymään. Pub Svenkka virvoittaa janoisia ja huikopalaakin löytyy. 
Paistaa: aamusta iltaan

\"\"
Svenkan terassin herkkuja

Kahvila Kampela, Uutelantie 1 (Vuosaari)
Uutelan nurkalla sijaitseva vuosikymmeniä palvellut idyllinen rantakahvila. Uutelan luontopolut avautuvat sopivasti kahvilan kulmalta. Vannoutuneet asiakkaat ajavat lohikeitolle ja kahville toiselta puolelta kaupunkia, oli kesä tai talvi. Ei väkijuomatarjoilua.
Paistaa: Erittäin hyvinTERASSIKESKITTYMÄT:

Teurastamon terassit, Työpajankatu 2 piha-alue

Teurastamolle on noussut nopeasti yksi kaupungin kiinnostavimmista terassikeskittymistä. B-side bar, Kellohalli, Teurastamon portti sekä Tislaamobaarin terassi.

Kalevankadun keskittymä (Kävelykatu)
Kalevankadulla Stockmannia löytyy useampi terassi, jossa meno kiihtyy kesäiltoina. Kalevankadulta löytyvät mm. Bar Base, Ølhus Københav, U.Kaleva, Kiila Food & Bar, Villi Wäinö ja tietysti itseoikeutettu O\'Learys Baker\'s.

Mikonkadun terassih***tti, Mikonkatu 15-19
-Mikonkadun terassikeskittymä on selkeästi vilkkain terassialue Helsingissä. Kadunpätkä on kesällä lähes aina täynnä ja aamupäivisinkin istujia riittää. Keskittymän terasseissa on myös eroja. Jos haet rokimpaa menoa, On the Rocks on paikkasi. Jos taas rauhallisempaa jutustelua kaipaat, on Casino Helsingin terassi hyvä valinta.

Wanhan kauppakujan terassit, Aleksanterinkatu 46
Lempinimen ”mummotunneli” saanut Wanha kauppakuja pitää sisällään viisi ravintolaa ja niiden terassit. Luolamainen sisäpiha houkuttelee paikalle varttuneempaa väkeä, joille suunnattuja paikkoja ei liikaa muualta kaupungista löydy.

Elielinaukion terassit, Rautatieasema
Pääasiassa junaa odottelevia junamatkalaisia ja muitakin turisteja vetää puoleensa pitkä jono Elielinaukion terasseja. Aurinko paistaa näille \"kiireettömän suomituristin\" terasseille pitkään iltaan asti.

Kampin keskuksen terassialue, Kampin keskus
Kampin keskuksen pohjoispuolella sijaitsevat mm. Rotterdamin ja kiinalaisen ravintolan kesäterassit. Terassit ovat kesäpäivinä ja -iltoina erittäin suosittuja, ehkäpä juuri hyvän sijaintinsa johdosta.


Remontissa / lopettaneet / tauolla

Erottajan aurinkoterassi, Erottajan aukio
Etelä-Espalta poistui aurinkoterassi Espan remonttien tieltä. 

Paistoi: alkuiltaan

Cafe Rymy-Eetu, Erottajanaukio, Eteläesplanadi 24 
- Rymy-Eetun terassi Ruotsalaisen teatterin takana. Nyt remontissa.
Paistoi: hyvin

LeBonk kattoterassi, Yrjönkatu 24
-LeBonkilla oli salainen, viihtyisä kattoterassi ravintolan 3. kerroksessa. 
Paistoi: Parhaimmillaan alkuillasta, kun aurinko paistoi talojen välistä

We got Beef, Iso Roobertinkatu 21
-Iso ja aurinkoinen terassi, jossa voi bongata punavuoren kermaa ja nauttia rennosta, mutta cosmopoliitista ilmapiiristä.
Paistaa: päivästä alkuiltaan

Martina, Itämerenkatu 21
-Ruoholahdessa aurinkoisella kävelykadulla italialainen terassiravintola.
Paistoi: aamusta alkuiltaan

Bar Llamas
, Iso Roobertinkatu 14

-Laama oli erilainen baari Iso Roballa, jossa oli mukava tunnelma ja henkilökunta. 
Paistoi: satunnaisesti 
Ehdota kiinnostavaa paikkaa Lisää kokemuksesi
Osoite

Mannerheimintie 1
00100 Helsinki

Reittiopas opastaa sinut perille. Syötä vain oma lähtöosoitteesi kenttään.

Kerro kokemuksesi paikasta. Mistä pidit tai mikä on erityisesti mainitsemisen arvoista? *

(maks. 500 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista, vain valinnainen nimimerkki)

Kuvavarmennus

Voit tällä laskutoimituksella helposti varmistaa meille (mikset myös itsellesi), ettet ole robotti.

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi tehtävä klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)

Halutessasi nosta tapahtumaasi sivuilla vapaa-aikaa suunnittelevalle yleisölle. Voit laittaa kysymyksiä sivuista tai tarjouspyynnön meille osoitteeseen: info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Tarvitseeko paikan kuvaus mielestäsi muokkausta tai lisäystä? Kirjoita muokkaus-ehdotuksesi allaolevaan kenttään.

(maks. 1000 merkkiä)
(yhteystietoja ei julkaista)

Kuvavarmennus

Voit tällä laskutoimituksella helposti varmistaa meille (mikset myös itsellesi), ettet ole robotti.

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi tehtävä klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)

Halutessasi nosta tapahtumaasi sivuilla vapaa-aikaa suunnittelevalle yleisölle. Voit laittaa kysymyksiä sivuista tai tarjouspyynnön meille osoitteeseen: info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.

Ehdota kuvaa tähän paikkaan. Huomioithan, että sinulla tulee olla oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen.

(maks. 20 kuvaa ja 500 kilotavua)

Kuvavarmennus

Voit tällä laskutoimituksella helposti varmistaa meille (mikset myös itsellesi), ettet ole robotti.

captcha
Jos kuva on liian epäselvä tai päivitit puuttuvan tiedon, lataa uusi tehtävä klikkaamalla tästä (lomakkeen tiedot eivät katoa)

Halutessasi nosta tapahtumaasi sivuilla vapaa-aikaa suunnittelevalle yleisölle. Voit laittaa kysymyksiä sivuista tai tarjouspyynnön meille osoitteeseen: info(at)stadissa.fi.

* Pakollinen kenttä

Kiitos ehdotuksestasi! Stadissa.fi julkaisee sopivat ehdotukset sivulle.Stadissa.fi