Kansallinen ohukaispäivä
Kansallista ohkukaispäivää vietetään taas 2.helmikuuta. Ohukaispäivää vietetään syömällä herkullisia ohukaisia! Kuinka helppoa!
Juhlapäivänä itse kukin voi hyvällä omallatunnolla nauttia kasoittain räiskäleitä. Anna mieluvituksellesi siivet ja taio minkälaisia ohukaisia tahansa!
Miten olisi ohukaiset, joissa on omenoita kanelikastikkeessa? Tai kermalla täytetyt ohukaiset, joista valuu mehevä karamellikastikse?
Vietä ohukaispäivää vaikka päivän jokaisella aterialla! Herkuttele aamiaisella hedelmäisen raikkaita ohukaisia tai nauti illallisella suolaisia ohukaisia. Välipalaksi voit valmistaa herkullisia karamellisia ohukaisia.
Ohukaisia loihtiessasi vain mielikuvitusesi on rajana. Nauti päivästä ja pistä pannut tulille!
HERRRKULLINEN LÄTTYRESEPTI
Ainekset:
jauhoja n. 2 dl
maitoa n. 5 dl
2 kananmunaa
1 tl suolaa
(1 rkl sokeria halutessasi hieman makeampia lettuja)
1-2 ruokalusikallinen voisulaa tai öljyä
Vatkaa munat rikki kulhossa. Lisää maito ja jauhot sekä suola. Anna taikinan turvota hetki.
Paista lätyty paistinpannulla lisää nokare voita tai margariinia Taikinasta voit myös tehdä vohveleita vohveliraudalla (tällöin 1 dl kivennäisvettä ja 4 dl maitoa).
Vinkki: jos haluat letuillesi rapeat pitsireunat, kallista pannua paiston alussa ja tee lätylle "ylimääräiset" reunat, jotka paistuvat rapeaksi pitsiksi.
Parhailta lätyt maistuvat kermavaahdon ja hillon kera. Voit myös ripotella päälle pelkkää sokeria, mikä on monelle se suosikkitapa nauttia lätty.
Kuva: @samiivash
Uutisia
iltalehti.fi 31.10.2016
iltalehti.fi 28.10.2016
iltalehti.fi 27.10.2016